Rens af ægte tæpper

Rens af ægte tæpper kræver stor ekspertise, hvis det skal gøres på den rigtige måde. Møbel- og Tæpperenseriet vasker effektivt de dyrebare tekstiler så de bliver rene, men uden at de skades undervejs.

Ægte tæpper er ægte kunst

Ægte tæpper er værdifulde tekstiler, der er vævet, tuftet eller knyttet i hånden. Ofte refererer man til traditionelle persiske tæpper, når man taler om ægte tæpper, men ægte tæpper er kort fortalt tæpper lavet i hånden. Det betyder, at ægte tæpper er unikke stykker kunst, som oftest er lavet i slidstærkt uld. Selvom ægte tæpper som regel er lavet i modstandsdygtige materialer, kan det naturligvis ikke undgås, at tæpper i brug bliver beskidte og evt. plettede. Derfor bør tæppet vaskes en gang imellem, så det ikke ligger og bliver kedeligt og beskidt at se på. Møbel- og Tæpperenseriet udfører professionel rens af ægte tæpper, der vil få mønstret og farverne i tæppet til at træde tydeligt frem igen. Efter en vask hos os, vil tæppet atter kunne indtage sin plads på gulvet, hvorfra det kan blive beundret.

Hvordan udføres rens af ægte tæpper?

Rens af ægte tæpper er Møbel- og Tæpperenseriets kerneydelse. Vi renser cirka 25.000 stk. løse tæpper hvert år. Når vi har fået et tæppe til rens, starter vi med at banke det, så løse partikler forsvinder fra tæppet. Herefter forbehandles eventuelle pletter. Vasken af tæppet foregår ved, at tæppet først vaskes i et vaskekar, derefter vaskes det manuelt på gulv, og til sidst efterskylles og presses det i vores nybyggede specialanlæg. Det rene tæppe tørres så ved en temperatur på omkring 55-60 grader. Slutteligt inspiceres tæppet for eventuelle pletter eller problemområder.

Gamle tæpper får liv igen

Gamle tæpper, der ikke er blevet vedligeholdt ordentligt i en årrække, vil fremstå kedelige og beskidte. Et sådan tæppe vil ofte være temmelig snavset og støvet, og det vil muligvis også have nogle andre skavanker, som optrevlede frynser eller kanter. Alt det kan vi hos Møbel- og Tæpperenseriet komme til livs. Vi udfører rens af ægte tæpper i topklasse, og vi kan derfor effektivt rense tæppet så mønstre og farve træder tydeligt frem igen. Er problemet imidlertid, at tæppet ikke blot er beskidt, men er blevet bleget af solen, kan dette problem i mange tilfælde løses, ved at klippe toppen af tæppets luv. Vi udfører vedligeholdelsesreparationer af frynser og sider. Efter en behandling hos os, vil dit gamle grimme tæppe fremstå levende og smukt igen.

Afhentning og levering i forbindelse med rens af ægte tæpper

Har du brug for rens af ægte tæpper, men har du ikke mulighed for selv at indlevere dine tæpper på vores vaskeri i Farum, afhenter og tilbagelevere vi dem gerne. Vi har en landsdækkende afhentning- og leveringsservice, der tager sig at dette. På vores “Kørselsoversigt” kan du se hvornår vi er i dit område.

Om os

 
PRISER
KØRSELSOVERSIGT
TILBUD
KONTAKT