+45 44 99 41 41

Vask af ægte tæpper

Professionel vask

Siden firmaets grundlæggelse i 1958 har vores kerneydelse været rens og vask af ægte tæpper. I dag er vi Danmarks største og ældste specialrenseri inden for tæpperens af ægte tæpper, hvor vi hver uge vasker mere end 200 tæpper. Vi er det eneste danske medlem af Association of European Carpet Cleaners og stolte ejere af Nordeuropas største og mest moderne anlæg for vask af ægte tæpper.

Tæppevask
et tæppe der bliver renset

Hvad er et ægte tæppe?

Et ægte tæppe er et tæppe, der er lavet i hånden i modsætning til et maskinlavet tæppe. Det er nemt at se forskel. Læg tæppet med bagsiden opad og kig på detaljerne. Et ægte tæppe vil altid være en smule skævt og uensartet, mens det maskinlavede tæppe er perfekt og helt lige.

Et ægte tæppe kan være håndknyttet, håndvævet eller håndtuftet. Men igennem tiden er ægte tæpper blevet et begreb, der refererer til tæpper, som er lavet i landene omkring det gamle Persien (et område der spænder fra Nordafrika og Balkan til vest, til Kina i øst).

Sådan udføres vasken

1. Tæppet bankes, så sand og andre løse partikler frigøres fra tæppet inden vasken.
2. Eventuelle pletter forbehandles.
3. Tæppet forvaskes i et stort vaskekar.
4. Tæppet vaskes individuelt fladt på gulv.
5. Som den sidste del i vaskeprocessen, bliver tæppet køre igennem Europas største specialanlæg for vask og skylning af tæpper.
6. Tæppet tørres i et tørrerum i 6-8 timer.
7. Tæppet inspiceres, og eventuelle pletter og skjolder efterbehandles – vaskeprocessen gentages, hvis nødvendigt.
8. Slutteligt pakkes tæppet, så det er klar til at komme retur.

Tillægsydelser ifm. vask af ægte tæpper

Imprægnering

Vi kan tilbyde imprægnering af ægte tæpper i forbindelse med vask. En imprægnering gør tæppet mindre sårbart over for pletter og smuds, og på den måde forlænger man altså vaskens levetid. Alle tæpper kan have gavn af en omgang imprægnering, men særligt på ægte Kelim tæpper har imprægneringen en god effekt og langtidsholdbar virkning på grund af tæppets fladvævede struktur.

Nyt tæppeunderlag

Et underlag sikrer, at tæppet ikke glider rundt på gulvet. Med et godt tæppeunderlag, sikrer du, at tæppet er skridsikkert og nemt at støvsuge. En anden fordel er, at tæppet bliver blødere at træde på. Vi sælger tæppeunderlag i super kvalitet til en fornuftig pris.

Desinficering

En desinficering af tæppet sikrer, at tæppet er fuldstændigt bakterielt rent og fjerner eventuelle lugtgener. Det kan for eksempel være lugt efter urin og opkast fra kæledyr, lugt af nikotin med mere. Med en desinficering er du sikret et rent og lugtfrit tæppe, når der kommer retur. Lige nu kan du få dit tæppe desinficeret uden beregning! Normalpris: Kr. 100,00 pr. m2.

Mølimprægnering

Døjer du med møl i hjemmet, vil det ofte gå udover dine ægte tæpper, da ægte tæpper er lavet af uld. Hvis du har et tilbagevendende problem med møl, kan det være en god idé at mølimprægnere tæppet i forbindelse med vasken. Selve vasken og tørringen af tæppet slår alle møl ihjel, men med en mølimprægnering sikrer du tæppet imod fremtidige mølangreb. Proceduren er simpel; vi vasker et stof ind i tæppet og varmefikserer det, som virker mølafvisende.

Reparation af ægte tæpper

Trænger dit ægte tæppe til mere en rens? Det kan være, at frynserne på dit tæppe er slidte – eller måske er det omviklingerne, der trænger til en opfriskning. Uanset problemet, står vi klar til at hjælpe. Med vores egen reparationsafdeling er vi leveringsdygtige på alle typer reparationer. Læs mere om reparation af ægte tæpper ved at klikke HER.

Kontakt os nu

  Kontaktinfo

  Ryttermarken 2B, 3520 Farum
  +45 44 99 41 41
  [email protected]

  Åbningstider

  Mandag: 7.00 - 17.00
  Tirsdag: 7.00 - 17.00
  Onsdag: 7.00 - 17.00
  Torsdag: 7.00 - 17.00
  Fredag: 7.00 - 17.00

  Weekend: Lukket

  logo MOT hvidt uden tekst

  Kontaktinfo

  Ryttermarken 2B, 3520 Farum
  +45 44 99 41 41
  [email protected]

  Åbningstider

  Mandag: 7.00 - 17.00
  Tirsdag: 7.00 - 17.00
  Onsdag: 7.00 - 17.00
  Torsdag: 7.00 - 17.00
  Fredag: 7.00 - 17.00

  Weekend: Lukket