Åbent 7 - 17 alle hverdage | Landsdækkende service | +45 44 99 41 41

Vask af ægte tæpper

Vask af ægte tæpper

Siden firmaets start har rens og vask af ægte tæpper været Møbel- og Tæpperenseriets kerneydelse. Med mere en 60 års siden virksomhedens stiftelse, er vi Danmarks største og ældste specialrenseri inden for tæpperens af ægte tæpper.

et tæppe der bliver renset

Hvad er et ægte tæppe?

Et ægte tæppe er et tæppe, der er lavet i hånden modsat et maskinlavet tæppe. Det er nemt at se forskel. Læg tæppet med bagsiden opad og kig på detaljerne. Et ægte tæppe vil altid være en smule skævt og uensartet, mens det maskinlavede tæppe er perfekt og helt lige. Et ægte tæppe kan være håndknyttet, håndvævet eller håndtuftet. Men igennem tiden er ægte tæpper blevet et begreb, der refererer til tæpper, som er lavet i landene omkring det gamle Persien (et område der spænder fra Nordafrika og Balkan til vest, til Kina i øst).

Sådan udfører vi vores tæpperens

1. Tæppet bankes, så sand og andre løse partikler frigøres fra tæppet inden vasken.
2. Eventuelle pletter forbehandles.
3. Tæppet forvaskes i et stort vaskekar.
4. Tæppet vaskes individuelt fladt på gulv.
5. Som den sidste del i vaskeprocessen, bliver tæppet køre igennem Europas største
specialanlæg for vask og skylning af tæpper.
6. Tæppet tørres i et tørrerum i 6-8 timer.
7. Tæppet inspiceres og eventuelle pletter og skjolder efterbehandles.
8. Slutteligt pakkes tæppet, så det er klar til at komme retur.

Reparation

Møbel- og Tæpperenseriet kan tilbyde professionel reparation af ægte tæpper i vores egen reparationsafdeling. Vi kan klare reparation af frynser og kanter til en fornuftig pris. Vi kan også tage hånd om større reparationer og restauration af ægte tæpper som huller og skader efter mølangreb.

Behandling af farveudløb

Farveudløb kan opstå, når et tæppe udsættes for en påvirkning af vand eller anden væske. Så kan farverne løbe ud, så tæppet fremstår grumset og uklart. Vi behandler ofte tæpper, der har været udsat for en vandskade og har mere end 60 års opbygget erfaring på området. Behandling af farveudløb udføres efter tilbud.

Mølimprægnering

Møl-imprægnering

Ingen støvmider eller møl overlever i tæppet efter vores tæpperens. Men hvis man døjer med møl, kan det være fornuftigt til at mølimprægneret tæppet, så tæppet er sikret mod fremtidige mølangreb. Vi vasker et stof ind i tæppet og varmefikserer det, så møl ikke har lyst til at bo i tæppet.

Kontakt os

  Møbel- og Tæpperenseriet

  Kontaktinfo

  Ryttermarken 2B, 3520 Farum

  +45 44 99 41 41

  [email protected]

  Åbningstider

  Mandag 7.00 - 17.00
  Tirsdag 7.00 - 17.00
  Onsdag 7.00 - 17.00
  Torsdag 7.00 - 17.00
  Fredag 7.00 - 17.00
  Weekend LUKKET