+45 44 99 41 41

Sådan fjerner du pletter fra tæpper

Møbel- og Tæpperenseriets tips til at fjerne pletter fra dit gulvtæppe

Er der kommet en plet på dit tæppe, kan du med fordel anvende vores guide til fjernelse af pletter. Vi er landets største og ældste specialrenseri inden for vask og rensning af tæpper, og vi har i denne artikel samlet de bedste råd til pletfjerning på tæpper, når uheldet er ude.

Førstehjælp til pletter på tæpper

Når du spilder på dit tæppe, er det af væsentlig betydning, at pletten tilses med det samme. Jo længere tid der går, desto sværere bliver det at fjerne pletten.

Vores guide:

1) Du kan afhjælpe de værste skader ved øjeblikkeligt at få suget så meget af det, du har spildt ud af tæppet som muligt. En god måde at gøre det på er ved at lægge køkkenrulle eller andet stærkt sugende materiale over pletten uden at gnide.

2) Når der ikke længere suges noget op i køkkenrullen, anbefaler vi, at du vrider et håndklæde op i lunkent vand – er der tale om blod skal vandet være koldt, hvorefter du forsigtigt vasker på pletten. Det er vigtigt, at håndklædet er vredet hårdt op, da man ellers risikerer, at der opstår skjolder. Et godt tip er, at du lægger håndklædet på tæppet, der hvor pletten er og stiller dig på håndklædet. På den måde lægger du nok pres på, og du får suget mere op, end hvis du blot presser med dine hænder.

3) Hvis pletten stadig er synlig, kan du prøve at opvride håndklædet med lunken vand opblandet med en smule uld- eller finvask. Gør på samme måde som beskrevet i trin 2.

Vi fraråder altid:

 • At bruge pletrensningsprodukter på tæppet, da der næsten altid er blegemiddel i disse produkter. Du risikerer at blege tæppet på en uhensigtsmæssig måde, og ofte fjerne disse produkter ikke pletterne tilfredstillende.
 • At gennemvæde tæppet, da dette kan medfører store, grimme skjolder og sprede pletten ud på et større areal.

 

NB! Vi tager forbehold for at denne guide er vejledende, og vi kan derfor ikke garantere, at alle pletter og skjolder vil forsvinde eller forbedres ved brug af denne guide. Ved pletter efter fx olie, neglelak, maling etc. som ikke er vandopløselige, bør du kontakte os for at høre, hvad der er den rette metode for rens af dit tæppe.

 

Er pletten stadig ikke forsvundet?

Er vores guide ikke nok til at komme pletten til livs, bør du kontakte os – helst inden pletten har siddet for længe.

Ofte vil en almindelig vask af tæppet, hvor tæppet gennemskylles- og vaskes, gøre underværker. Er der tale om en gentridige pletter, som fx kaffe, anvender vi tilpassede metoder og produkter til at behandle pletterne under kontrollerede forhold.

Vi gør altid vores bedste for at fjerne pletter og skjolder, selvom vi undertiden på opgive, da nogle pletter og skjolder ikke lader sig fjerne uden fare for at beskadige tæppet.

Behandling af pletter og skjolder er en del af vores almindelige tæpperens og koster ikke ekstra.

Kontakt Os

Du er altid velkommen til at kontakte os. Skriv her, send en mail eller ring til os.

  Kontaktinfo

  Ryttermarken 2B, 3520 Farum
  +45 44 99 41 41
  [email protected]

  Åbningstider

  Mandag: 7.00 - 17.00
  Tirsdag: 7.00 - 17.00
  Onsdag: 7.00 - 17.00
  Torsdag: 7.00 - 17.00
  Fredag: 7.00 - 17.00

  Weekend: Lukket

  logo MOT hvidt uden tekst

  Kontaktinfo

  Ryttermarken 2B, 3520 Farum
  +45 44 99 41 41
  [email protected]

  Åbningstider

  Mandag: 7.00 - 17.00
  Tirsdag: 7.00 - 17.00
  Onsdag: 7.00 - 17.00
  Torsdag: 7.00 - 17.00
  Fredag: 7.00 - 17.00

  Weekend: Lukket

  WordPress PopUp Plugin